Natuurlijke ingrediënten

Natuurlijke ingrediënten

Wat zeggen natuurlijke ingrediënten over hoe gezond een product is? Het antwoord op deze vraag is: veel, maar niet alles. Over het algemeen wordt voeding zoals het in de natuur voorkomt als gezond gezien. Daarbij wordt dan gekeken naar wat het voedingspatroon van een dier in de natuur zou zijn. De producten die daarbij passen worden als natuurlijke, gezonde voeding gezien. Maar niet alles uit de natuur is gezond. Zo zijn vruchten van planten uit de nachtschade familie (onrijpe tomaten, paprika, aubergine, rauwe aardappel) niet gezond voor honden en kunnen pitten uit fruit ronduit giftig zijn. Vaak is het zo dat een hond deze producten in de natuur ook niet zou kiezen omdat ze niet lekker smaken, maar eenmaal verwerkt in voeding kan een hond ze niet meer herkennen en die keuze dus niet zelf maken. Anderzijds kunnen er voor gezonde voeding  ook natuurlijke producten ingezet worden die een hond in de natuur niet zou kunnen verteren, maar na een bewerking als verhitting prima opneembaar geworden zijn en door hun samenstelling ook een bijdrage kunnen leveren aan een gezond lichaam. Denk bijvoorbeeld aan plantaardige producten als groente. Kortom natuurlijk lijkt goed, maar is niet per definitie gezond voor je hond en andersom, wat een hond vanuit de natuur niet zou kunnen verteren hoeft niet ongezond te zijn. Gebruik dus je “gezond verstand” bij het kiezen van de juiste voeding voor je hond.

Toch is “natuurlijk” in deze tijd misschien wel de meest gebruikte claim op voeding. Waarom vinden we het belangrijk om te noemen? Omdat natuurlijk staat tegenover synthetisch of chemisch, in een fabriek of laboratorium gemaakt. Synthetische toevoegingen of chemische bewerkingen hoeven niet slecht te zijn, maar over het algemeen kan je zeggen, hoe dichter bij de natuurlijke voeding van een dier hoe beter voor zijn gezondheid.

Anno 2020 zijn mensen steeds bewuster bezig met de keuze van voeding, voor zichzelf en ook voor hun dieren. We kiezen steeds meer voor voeding die een positieve bijdrage levert aan onze gezondheid. Voor de snacks van Best Buddy gebruiken we 100% natuurlijke ingrediënten, die lekker en gezond zijn. Kunstmatige toevoegingen zijn in deze overbodig.