Mono Proteïne

Mono Proteïne

Mono Proteïne – Alle dierlijke eiwitten afkomstig van 1 diersoort

Steeds vaker hoor je dat dieren gevoelig reageren op voeding. Eigenaren van honden vertellen ons soms dat hun hond alleen eendenvlees mag hebben of bijvoorbeeld beslist geen vlees van rund of kip. Deze baasjes hebben zich al aangeleerd om elke verpakking om te draaien en te kijken naar de ingrediënten van de voeding en snacks.

Wat met grote letters op de voorzijde van de verpakking staat is soms maar een klein onderdeel van de snack, aangevuld met andere –vaak goedkopere- ingrediënten. Zo is het wettelijk verplicht om in een snack waarop staat ‘met lam’ 4% lam te verwerken. Een snack die ‘Lamskoekje’ wordt genoemd, moet voor minimaal 26% uit lam bestaan. De overige bestanddelen kunnen andere vleessoorten zijn, maar ook granen of andere plantaardige ingrediënten. Je leest het in de ingrediëntenlijst. Zo is het mogelijk dat een snack voor 60% uit kip (relatief goedkoop vlees) bestaat en voor 26% uit lam. In dit geval mag het toch een lamsnack heten.

BestBuddy is graag helder en duidelijk. Onze snacks bestaan uit 1 diersoort. Van welke diersoort een snack is gemaakt, is te zien aan de kleur van het etiket op de verpakking, aan het diersymbool en in de tekst op het etiket. Een aantal artikelen in de categorie Chews bestaan uit een combinatie van runderhuid met 1 of 2 andere diersoorten. Je ziet dit terug op het etiket aan de diersymbolen.